Клубовете от третото ниво на германския футбол предприеха нетипичен начин за протест срещу Германската футболна лига. По време на двубоите от този кръг отборите отказват да играят в първите 60 секунди. Те изпълняват центъра, но след това в рамките на две минути не правят нищо. По този начин те изразяват недоволството си от отказа на ръководителите на футбола да направят важни за тях промени.

Участниците в Трета лига настояват за връщане на старото правило за само три изпадащи състава. В момента в по-долното ниво - регионалните лиги, отиват последните четири в класирането.

Here's an example of the protest, from the Braunschweig-Aalen game.

The protest is in response to the structure of promotion to and relegation from the third division. #3Ligapic.twitter.com/wQxMGP2muz

— DW Sports (@dw_sports) December 1, 2018

В същото време обаче клубовете от въпросните регионални лиги също протестират, защото не одобряват сегашната практика, според която първо място в тяхната дивизия не им гарантира директна промоция. Регионалните лиги са пет и съответно тимовете трябва да играят баражи, защото няма как всички да продължат нагоре.