В събота във Варна ще се проведе първият турнир в памет на Цветан Неделчев. В него участие ще вземат отборите до 14 години на „Черно море Тича“, „Шумен“ и ЦСКА. „Искахме да направим турнир, в който да участват всички отбори, в които Цецо Неделчев е оставил следа – заяви изпълнителният директор на „моряците“ Борис Стоянов. – За наша радост „Шумен“ и ЦСКА откликнаха на идеята, а заради много здравословни проблеми  младите баскетболисти на „Ямбол“ обявиха, че не им е възможно да вземат участие.“

Турнирът ще се проведе на 22 декември в зала „Христо Борисов“. От 10 часа е двубоят „Черно море Тича“, 13,30 ч. ще е официалното откриване на турнира „Цветан Неделчев“, в 14 ч. ЦСКА – „Шумен“, а от 17,30 ч. „моряците“ ще се изправят срещу ЦСКА.

Още четири контролни срещи ще изиграят подрастващите формации на „Черно море Тича“ и ЦСКА. В събота  от 14 часа в залата на ИУ – Варна, ще се срещнат кадетите на двата отбора, а в 16 часа е предвиден двубой на юношеските формации. В неделя също са предвидени контроли, които обаче ще се проведат в зала „Христо Борисов“.