7920  лв. е  сумата, която ученици, родители и учители от  СУ „Гео Милев” – Варна събраха само за 10 дни в подкрепа на Самуил Георгиев от втори  клас, съобщиха от учебното заведение. 

Инициативата за набиране на средства по идея на Училищното настоятелство започна с Коледна работилница за учениците от втори, пети и шести клас.  За да съберат повече средства, които са необходими за неговото лечение, децата  заедно със своите родители работиха и вкъщи. Те предложиха  всички изработени предмети на тридневен  коледен базар в  училището.  С помощта на родителите в базара   участваха  и жените от клуб на пенсионера "Трети март" - район Младост, клуб "Огнище" и клуб "Таланти" от  читалище "Искра-1924".

Благотворителните инициативи продължиха две  седмици и в тях се включиха   и хора, които не са пряко свързани с училището. Трогателна е помощта и съпричастността на децата с увреждания от дом в община Троян, които изпратиха изработени от тях керамични предмети, за да помогнат на каузата.  С кратко писъмце те пожелаха коледните подаръци  да бъдат предложени на базара организиран за Сами.

Освен участието си в благотворителните събития, учениците от VII б, в, д, е, ж,  II г, Vг и  XII а  клас  събраха средства, които добавиха към  натрупаната сума.

С благотворителна  цел, младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” представиха пред родители и ученици  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски танцов състав „Детелина“   подготви  фолклорен концерт, в който с музикални изпълнения се включиха и  талантливи деца от училището.

Ученици, родители и учители  с много ентусиазъм, съпричастност и готовност да отделят от личното  си време работиха, за да подкрепят Сами. 

Училищното настоятелство връчи благодарствени грамоти   на  най-активните учители,  допринесли със своя труд и отдаденост за реализиране на каузата.

Това е третата Коледна благотворителна инициатива в училището под наслов „Доброто прави чудеса”. Децата  заедно със своите  родители и учители не просто помагат, а  се учат да бъдат добри, да даряват – труд, обич, съпричастност.

Цялата събрана сума  ще бъде преведена в банковата сметка за лечението на Сами – едно дете от голямото семейство на СУ „Гео Милев”.