Много известни бивши и настоящи футболисти се включиха в Коледен благотворителен турнир в помощ на Рали и Младенчо, който стартира днес в Спортен комплекс "Гетсби" във Варна. Надпреварата, която завършва утре, цели да подкрепи финансово малчуганите Младен и Рали, които имат нужда от всички нас заради редки здравословни проблеми.


Общо 23 отбора се включиха в страхотната инициатива, която тази година е под надслов "Заедно в един отбор".
В съставите на тимовете личаха имената на куп популярни състезатели от близкото минало, както и на такива, които практикуват и сега любимата на милиони по света игра. Сред тях са Милен Петков, Валентин Станчев, Георги Мирчев, Диян Дончев, Георги Арнаудов, Румен Николов, Живко Бояджиев, Бойко Косев-Бобеца, Иван Караджов, Иван Найденов, Диян Генчев, Марин Ценов, Николай Минков, Генади Луго, Георги Димитров, Николай Станков-Деко, Иван Дюлгеров, Тодор Каменов, Стефан Дончев, Марин Петров, Георги Костадинов, Пламен Хаджийски, Мирослав Коларов, Вилиян Денчев и много други.
Днешните двубои предизвикаха много емоции. Утре от 11 ч. започват следващите двубои, а в 16,30 ч. е големият финал. Любопитното е, че финалистите ще бъдат определени чрез два потока с различен регламент. Най-важното обаче е, че всички са обединени от каузата за малчуганите.

Ето и резултатите от първия ден:

Група "А"
Гетсби - Дубала 1:3
Алабарма Русе - Дубала 1:2
Аларма - Гетсби 0:3
(напред като №1 продължава Дубала, следван от Гетсби)

Група Б
Ботев-18- Pulse 1:1
Навирачи - Лудогорец 5:1
Лудогорец - Pulse 1:2
Ботев-18 - Навирачи 0:6
Ботев-18- Лудогорец 0:0
Pulse - Навирачи 1:3
(Напред като №1 продължава Навирачи, следван от Pulse)

Елиминации
Спартак Ветерани - FC Varrna 2017 4:0
Любимец-13 - FC INTERSTARS 2:2 (4:3 след изпълнение на дузпи)
ЗС на БФС - Варварите 1:1 (2:3 след изпълнение на дузпи)
Албион - ЦСКА 0:6
Naval Academy - Bon Tour 0:5
Макао - Волов 3:1
Експресбанк - Играчите 3:8
Магнум - Владислав 3:4

Румен Николов, Гунади Луго, Геордги Димитров, ДаниелДимов, Димитър Петев, Николай Минков
Арнаудов, Вилиян Денчев,

Кои са Рали и Младенчо?

Приятелите на Рали
Рали е детенце, родило се нормално и около шестия ѝ месец постепенно започва да се променя. В рамките на няколко месеца Рали губи силите си, контрола на главичката, спира да се обръща, изчезва хубавата ѝ усмивка, спира да гука и плаче и вече не се интересува от играчките си и от заобикалящите я любими хора. След прегледи при множество лекари, през месец Май, постъпва в детската болница в София и се установява, че Рали има дефицит на витамин Б12. Всички симптоми, които Рали има съвпадаха. Семейството и веднага започва терапия с големи дози Б12. Ефекта е моментален, но за съжаление не всички симптоми изчезват. Това поражда съмнения, че може би има и още нещо. Родителите на Рали продължават изследванията с ядрено-магнитен резонанс, който дава основание на лекарите да се съмняват за митохондриално заболяване. Неподходящата упойка за ЯМР, допълнително влошава състоянието ѝ като отключва епилептични пристъпи. Тогава Рали отново постъпва в детската болница в София и там успяват да овладеят пристъпите. Междувременно в пуснато пълно екзомно секвениране. Резулатът за съжаление не е добър. Рали е наследила мутация на митохондриалната ДНК-а. Тя страда от изключително рядко заболяване - Синдром на Лий. С прости думи - митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират.
Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. Също така, за да се забави прогреса на болестта, Рали ежедневно е подпомагана с множество витамини и антиоксиданти. Този богат “коктейл” за нея е жизненоважен като въздуха, и ѝ помага да усвоява нови неща, макар и много бавно. 
"Тази болест е много тежка и все още нелечима, но ние правим всичко възможно да подобрим състоянието на Рали, за да има тя по-добър живот. Трудно е, и затова имаме нужда от вашата подкрепа!", допълват още родителите на Рали.
В помощ на Младенчо

Младен се ражда напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда на време, започва да изговаря своите първите думички, докато един ден, когато става на година и половина му се поставя поредната ваксина Пентаксим в крачето. Малко след това започват проблемите на детето, започват да му се изкривяват крачета, започва да не може да стъпва, скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава състоянието му. Семейството е съкрушено. Последвали са множество прегледи и консултации със специалисти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия.

Нека на Коледа бъдем заедно от един отбор и помогнем на тези две прекрасна слънца! 
Заедно можем повече!