Академик София сложи край на серията си от седем поредни загуби в НБЛ, като се наложи над Черно море Тича с 88:77. Отборът-домакин направи мощна серия от 15:0 в рамките на четири минути от първата част, за да си осигури сравнително комфортна преднина в двубоя и води оттам до края, пише BGbasket.

Варненци имаха своите моменти, но многото пропуски нямаше как да не се отразят и в резултата и разликата почти стигна до 20 в средата на втория период. Ранни нарушения на Веско Георгиев и отсъствието на Кристиян Кръстев също си казваха думата в двубоя.

Въпреки това бързата игра на Черно море им позволи да реализират поредица добри нападения и да свалят изоставането си до 11-12 точки на няколко пъти. При такъв резултат – 45:34 – се оттеглиха и на почивка, за да съхранят надеждите си за второто полувреме.

И третата част обаче повтори сценария и Академик дърпаше напред, за да остави после съперника да се доближи на десетина точки, но не и по-малко.

Едва в заключителната четвърт, не и без помощта на съперника, Черно море направи желания пробив и скъси наполовина пасива си. Академик вкара един кош в рамките на 5 минути, а гостите отбелязаха 11 точки, за да върнат интригата. С четири минути на часовника, разликата бе само 5 точки – 75:70.

Оттам последваха скоростни нападения и размяна на кошове, но превъзходството на Академик в подкошието наклони везните в полза на домакините и минута и половина преди края те отново поведоха с 9, където приключи и всичко.

Цветомир Чернокожев записа дабъл-дабъл с 31 точки и отлична успеваемост, плюс 12 борби, шест от тях в нападение.

Александър Милов добави 15 точки, а по 14 – Николай Николов и Андрей Иванов.

Георги Боянов записа петия си дабъл-дабъл в седем мача – 20 точки и 10 борби, Мартин Коцев вкара 13, плюс 8 борби и 6 асистенции, а силно се включиха и младите Александър Кръстев и Мартин Стефанов с по 10 точки.