Снимка: Радио "Фокус" - Варна

Близо 8000 лева са събрали до този момент ученици, техните родители и учители от СУ „Гео Милев” във Варна в подкрепа на второкласника Самуил Георгиев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

Само за десет дни малчуганите са успели да наберат 7920  лева с различни благотворителни инициативи, в които са се включили и клуб на пенсионера „Трети март“ от район „Младост“, клуб „Огнище“ и клуб „Таланти“ от  читалище „Искра-1924“. В средата на декември, по идея на Училищното настоятелство, в учебното заведение беше отворена Коледна работилница за учениците от втори, пети и шести клас. Изработените в нея коледни картички, сувенири и изделия бяха разпродадени на тридневен  коледен базар. Заслуга за бързото събиране на средства за малкия сами имат и учениците от VII „Б“, „В“, „Д“, „Е“ и „Ж“ клас, децата от II „Г“ клас, петокласниците от „Г“ паралелка и  дванадесетокласниците от „А“ клас.

С благотворителна  цел, младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” са представили пред родители и ученици  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски танцов състав „Детелина“ е подготвил  фолклорен концерт, в който с музикални изпълнения са се включили и  талантливи деца от училището.

„Благотворителните инициативи продължиха две  седмици и в тях се включиха   и хора, които не са пряко свързани с училището. Трогателна е помощта и съпричастността на децата с увреждания от дом в община Троян, които изпратиха изработени от тях керамични предмети, за да помогнат на каузата.  С кратко писъмце те пожелаха коледните подаръци  да бъдат предложени на базара организиран за Сами“, съобщиха от ръководството на СУ „Гео Милев“.

С благодарност, в края на благотворителната кампания от Училищното настоятелство са връчили благодарствени грамоти   на  най-активните учители,  допринесли със своя труд и отдаденост за реализиране на каузата.         

Това е третата Коледна благотворителна инициатива в училището под наслов „Доброто прави чудеса”. Децата  заедно със своите  родители и учители не просто помагат, а  се учат да бъдат добри, да даряват – труд, обич, съпричастност. Цялата събрана сума  ще бъде преведена в банковата сметка за лечението на Сами.