365 са жителите на Община Аксаково, които ползват или имат нужда да ползват някаква социална услуга. Те са регистрирани в нова електронна платформа, която наскоро от местната администрация използват, благодарение на реализиран европроект.

Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Нели Петрова, която от десет години се занимава с разработване и реализиране на проекти в Община Аксаково. По думите й, към този момент най-търсените услуги са домашен социален патронаж и личен асистент. „Опитваме се да задоволим потребностите, но все повече нараства необходимостта от тези услуги“, обясни Нели Петрова.

Тя допълни, че от администрацията съветват всеки, който иска да ползва някаква услуга, да се регистрира в електронната платформа. По този начин, при освобождаване на бройки и при появяването на някаква възможност, тези хора ще могат да се възползват. „Нито мога да кажа, че се чака много, нито, че се чака малко. Защото за този, който се нуждае и един, и два дни са от значение“, допълни Нели Петрова.

Тя обясни, че целта на общинската администрация е да улесни достъпа на хората услуги, които са подходящи за тях.