„Специална 3D сцена” – такава атракция в нощта на Нова годира обеща Община Варна на гражданите, които дойдат да празнуват на площада. Като отминем с усмивка престараването на авторите на анонса (на практика всяка сцена е триизмерна, тоест 3D), можем да кажем, че морският град вече усилено се готви за новогодишното веселие.

Сцената пред фасадата на театъра наистина изглежда внушително, още преди да е напълно зарвъриена. Началото  на купона ще бъде в 22:00 ч. на 31-ви декември, а програмата ще продължат до 2:00 ч. на 1-ви януари 2019 г.

В концерта ще участват Любо Киров, Deep Zone Project и италианският DJ Fabrizio Parisi, както и  победителят във ВИП Брадър Атанас Колев, Константин Трендафилов – Papi Hans. Като подкрепа на млади варненски таланти е дадена възможност за изява на Виктория Георгиева, която ще изпълни свои песни,  а любими български и чужди хитове ще представят Кристина Христова, Габи Петрова и Жанет Светославова, носители на много награди от различни конкурси и фестивали за поп и рок музика. Купонът ще бъде воден от Надя Петрова и Иван Тишев.

Вече е в ход и подготовката на друга любима на варненци атракция – новогодиината заря. Фойерверките за настъпването на Нова година са по-традиция най-пищните след тези за Деня на Варна – 15 август.