Тази година, наред с големите строителства на нови трасета, във Варна трябваше да бъдат ремонтирани някои критични улици. Една от тях със сигурност е „Кап. Рончевски“ на която преди време се беше отворила дупка, която без малко да погълне цяла кола.

В края на годината улицата е ремонтирана, но... донякъде. По нея със сигурност има още работа, а опънатите ленти около шахтите ясно показват, че по тях още се работи. От качеството на бордюрите също има какво да се желае, защото не е нормално между блокчетата да може да се пъхне пръчка.

Едно от неясните решения е това, което е направено на тротоара от страната на Морското училище. Там вместо плочки е поставен асфалт, а заедно с него и ограничителни колчета срещу паркиране.

Този доста широк пешеходен път спокойно можеше да бъде стеснен, за да се направят допълнителни паркоместа. В този район спиращите коли наистина са много, като преди често заемаха тротоара. Сега обаче те са паркирани на платното, като така на практика запълват улицата наполовина. Пропуснатата възможност за облекчаване на пракирането обаче далеч не е едниственият недостатък на ремонта на този етап.