Крадци са разбили автомивка в центъра на кв. „Аспарухово” във Варна в първите минути на 2 януари. Те са изкъртили трите касови апарата от трите сейфа и са прибрали монетите от тях. Впоследствие единият сейф с касовия апарат е захвърлен в канала.

 

Ден по-късно полицаите от Четвърто РПУ са установили извършителите и са ги задържали, съобщи за „Петел” собственикът на автомивката Вичко Михалев.

„Благодаря на служителите на Четвърто РПУ са бързите действия и професионално свършената работа. Задържаните са трима и се надявам спрямо тях да бъде приложена цялата строгост на Закона.”, заяви Михалев.

 

 
 
 

 

Той уточни, че познава въпросните трима мъже, тъй като са от квартала. Първият им опит да разбият автомивката на 31 декември в 5,40 часа сутринта е бил неуспешен, но вторият – на 2 януари в 00,10 часа, е дал резултат.

 

 
 

 

„Разбили са с щанги двата сейфа, които са били заварени за стълб и са взели парите от касовия апарат, който е свързан с НАП. Третият сейф не е заварен за стълб, затова след като го изкъртили, са го влачили до морето, взели са монетите и са го изхвърлили заедно с касовия апарат в канала.”, допълни Михалев.

 

 

 

Бизнесменът разкри, че открадната сума е 610 лева и сега ще възстановява два сейфа и два монетника, тъй като единият атакуван сейф с монетник става за работа.

 

 

 

„Докато ни доставят новите придобивки, две от клетките няма да работят 10 дни и ще претърпя загуби, но за мен е по-важно е крадците да си получат заслуженото.”, завърши Вичко Михалев.