Снимка: Булфото

Шофьори на камиони от Варна ще вземат участие в протеста срещу така наречения пакет „Мобилност“ в белгийската столица Брюксел на 10 януари, когато евродепутати от ресорната транспортна комисия трябва да заседават.

Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Радостин Панков, представител на регионалната колегия за тежкотоварни превози. По думите му те ще пътуват със самолет. Предвидено е около 300 души да се съберат на площад „Люксембург“.

„Ще има представители на доста фирми. Организирано е пътуване със самолет, с бус, камиони ще опитаме да извадим, ако ни дадат разрешение. От нашата фирма ще бъдем десет души. Надяваме се да ни забележат. Ще има и представители от други държави – от Полша, Латвия, Литва,  Румъния и Португалия. Надявам се да бъдем забелязани и чути. Исканията ни са за разумна промяна в това, което искат да приемат“, коментира Радостин Панков.

Той добави, че все пак превозвачите са съгласни с част от заложеното в така наречения пакет „Мобилност“, но уточни, че с колегите му ще настояват всичко да бъде направено така, че да имат някакъв шанс да работят.

„Ако бъдат приети в този си вид мерките, ние нямаме възможност да продължим да работим“, обобщи Радостин Панков.