Александър Матев, който извади кръста на Йордановден във Варна, ще дари наградата си за лечението на 4-годишното варненско момче Младенчо. Това съобщи за „Петел” треньорът на Александър в КПС „Варна” Найден Найденов.

„Александър дари финансовата си награда и извадения кръст на група младежи, които ще плуват благотворително. Инициативата е в подкрепа на Младенчо, който е в будна кома и му предстои лечение със стволови клетки. Александър расте като прекрасен човек и затова не съм изненадан от жеста, който направи. Всички ние стискаме палци на Младенчо и вярваме, че ще се излекува и ще се радва на щастливо детство. Целият клуб се гордее с Александър.”, заяви за „Петел” Найденов.

Александър Матев е на 18 години и е ученик в СУЕО „А.С. Пушкин“. Играе водна топка в КПС „Варна” и е централен напаател на юношите старша възраст и мъжкия тим на клуба.

Както „Петел” е писал, Младенчо се ражда напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда на време, започва да изговаря своите първите думички, докато един ден, когато става на година и половина му се поставя поредната ваксина Пентаксим в крачето. Малко след това започват проблемите на детето, започват да му се изкривяват крачета, започва да не може да стъпва, и скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава състоянието му. Семейството е съкрушено. Последвали са множество прегледи и консултации със специалисти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия. 

В момента Младенчо е в будна кома и му предстои лечение със стволови клетки.