снимка: Евгений Станимиров, "Спаси Варна"

Една абсурдна гледка, с която варненци вече като че ли свикнаха, предизвика остър коментар в групата във Фейсбук "Спаси Варна". Става въпрос за неработещите терминали за продажба на билети, изградени с европейски пари по проекта интегриран градски транспорт.

Четвърта година след като трябваше да бъдат пуснати, те стоят в града като паметник на провала на най-амбициозния европроект на морския град. Ето какво гласи коментарът на "Спаси Варна":

Спомняте ли си, че 115 МИЛИОНА бяха похарчени за "най-големия инфраструктурен проект на общината"? 
Интегриран Градски Транспорт.

Проекта спокойно може да се определи като пълен провал. Освен автомати за билети по проекта трябваше да бъде изграден бърз автобусен коридор (BRT), система за осигуряване предимство на автобусите на кръстовища, информация в реално време за движение им, по спирките трябваше да бъде положено специално покритие против заледяване и т.н.

Всички тези части от проекта последваха злополучната съдба на машините за билети.

И за да е пълна подигравката - лятото общината обяви, че започва "надграждане" на проваления си проект за 115 милиона с НОВИ 39 милиона.
Тоест, надграждат провала!

Можем само да гадаем каква част от тази колосална сума са потънали в нечии джобове, но като гледаме състоянието на проекта, няма да е малка.