И през 2019-а във Варна ще има разкопани улици за ремонт, при това няма да са малко. Това стана ясно на пресконференция на кмета на града Иван Портних.

По-сериозни ремонти предстоят на ул. „Михаил Колони“, на ул. „Цар Симеон“ и на бул. „Съборни“, съобщи той. Реконструкция ще претърпи и района около ул. „Ана Феликсова“, както и Четвърти микрорайон на „Владиславово“.

Иван Портних подчерта, че през 2019-а общината ще се постарае да подобри състоянието на по-малките улици в кварталите, които наистина отдавна се нуждаят от ремонт. Те ще станат приоритет, особено след като приключат големите обекти.

По въпроса за най-големия от тях – продължението на бул. „Левски“, кметът на Варна заяви, че очаква приключването му до втората половина на април.

Портних специално се извини на гражданите за спирането на водата с дни, което се наложи заради превключването на нов водопровод по трасето на новия път. Той съобщи също, че се очакват още 4 такива спирания, но и че е обърнал специално внимание на ВиК и на строителните фирми, че трябва да се вместят в предварително посочените срокове, а не да удължават безводието колкото пъти си поискат.