Снимка: „Петел”

Както писахме, легендата на ЦСКА Пламен Марков бе сред гостите на Иван Василев послучай неговия 80-годишен юбилей.

Репортер на „Петел” попита Марков какво означава за него Иван Василев и какво трябва да знаят поколенията за бившия десен бек на Черно море и ЦСКА.

Ето какво отговори Пламен Марков: „Иван Василев бе неизменен титуляр във второто силно поколение на ЦСКА. От първото, за съжаление всички вече са починали. Поколението на Василев легитимира ЦСКА и в Европа след онзи знаменит сезон 1966/1967 в турнира за КЕШ и трите ½-финални мача с Интер. Заради това поколение на Василев аз станах от ЦСКА и по-късно имах огромната привилегия да играя за този клуб. Бях част от третото силно поколение на ЦСКА, което повтори успехите на второто такова в международен и национален аспект. Същото направи и четвъртото силно поколение на ЦСКА - на Стоичков, Любо Пенев и Емил Костадинов.

На Иван Василев пожелавам да запази отличната си форма, енергия и дух, и Дай Боже, когато и ние станем на 80 години, да изглеждаме така като него.”

Чрез „Петел” Иван Василев изрази благодарности към всички, които уважиха неговия празник.

„Благодаря на всички мои гости, че ми подариха тези прекрасни часове и ме развълнуваха толкова силно. Всички те са мои верни приятели. Но най-много искам да благодаря на петима души – на кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, собственика на Черно море Марин Митев и командващия ВМС контраадмирал Митко Петев.”, заяви Василев.