МФК ЦСКА и МФК Дубала спечелиха двете дерита от 15-ия кръг на Първа лига от МФЛ-Варна.

"Червените надиграха с 4:0 Лудогорец Доброплодно като по този начин си върнаха за равенството 2:2 в първото завъртане от шампионата. Всички голове паднаха през второто полувреме. Костадин Иванов откри за двукратните шампиони в 26-ата мин., а Стоян Андонов удвои в 34-ата. Отново Иванов в 37-ата и Николай Найденов секунди преди края донесоха убедителния успех на "армейците".

Дубала пък надигра Балерини с 4:2 в пряк сблъсък за третото място и му дръпна с 5 точки. Автогол на Марин Димитров и точен удар на Ивайло Станчев дадоха аванс от два гола на бронзовите медалисти още до 9-ата мин., а секунди след това Сергей Станев намали. Станчев покачи на 3:1 за своя тим в 17-ата мин, а това бе негово 17-о попадение в първенството и той води убедително при реализаторите с 5 повече от Добромир Димитров и Симеон Георгиев. Радостин Савов върна още един гол за Балерините в средата на втората част, но Евгени Георгиев сложи точка на спора с точен удар за 4:2.

Доста интересно протече двубоят между МФК Макао и ФК СОД-DSC. "Охранителите" дръпнаха с 2:0 след точни удари на Светлин Станчев и Данаил Дичев в 14-ата и 15-ата мин. Те обаче бяха попарени през второто полувреме, в което "магазинерите" стигнаха до пълен обрат и биха с 3:2. Емил Илиев намали в 26-ата, а другите два гола паднаха в последните две минути. Техни автори станаха Николай Ненков и отново Емил Илиев. Любоопитното е, че и двете асистенции за тях даде Димитър Ангелов.

Четвъртата си победа в първенството записа МФК Пекарни Чочо. Тя бе с 3:1 над МФК Волов. "Пекарите" дръпнаха още на полувремето с 3:0 след две попадения на Деян Давидов (14`, 17`) и още едно на Диян Атанасов (20`). В последните секунди Росен Иванов се разписа за Волов.

В този 15-и кръг лидерът Любимец-13 записа служебна победа с 5:0 над отказалия се от първенството Godzila.

МФЛ-Варна, Първа лига - 15 кръг:
МФК Волов - МФК Пекарни Чочо 1:3
МФК Дубала - МФК Балерини 4:2
МФК ЦСКА - ФК Лудогорец Доброплодно 4:0
МФК Макао - ФК СОД-DSC 3:2
МФК Godzila - ФК Любимец 13-Варна 0:5 (служебно)