снимка: Кирил Кирилов, „Забелязано във Варна“

 

Покъртително некадърен се оказа ремонтът на ул. „Георги Бенковски“ във Варна и едва ли има по-добро доказателство за това, от огромната локва дъждовна вода, която се вижда днес там.

Снимка, появила се във Фейсбук показва, че качеството на трасето, реконструирано с европейски пари е по-лошо от на елементарен ремонт в обикновена баня. Дори и при съвсем нормален дъжд улицата и пресечките ѝ се наводняват.

Преди време в. „Дневник“ публикува снимки, на които се виждаше, че дъждовните шахти стърчат доста над настилката на улицата и по никакъв начин не могат да поемат отичащите се води. Тогава беше даден отговор, че последния слой асфалт не бил поставен. След като това бъде направено, шахтите щели да останат по-ниско и ... всичко ще е точно.

Е, в момента се вижда ясно какво е качеството на свършената работа. Този участък от ул. „Г. Бенковски“ - ремонтът му започна през август – трябва да е завършен, вече се работи по следващия, който е между Образцов дом и Кооперативния пазар. Защо положението е такова?

Каквото и оправдание да измислят от общината и и фирмата изпълнител, едва ли някой ще убеди варненци, че такива проблеми са нормални на една нова улица.