Снимка: Булфото

Движението в участъка Кранево – Варна е ограничено за превозни средства над 10 тона заради опасност от свлачище. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от агенция „Пътна инфраструктура“.

Опасността от падане на скална маса е при км 83, като осигуреният обходен маршрут е през Кичево и Оброчище. Нормално се осъществява движението по автомагистрала „Хемус“, няма информация за инциденти или ремонти, които да затрудняват движението. Извън града по автомагистрала “Черно море“  движението от км 0 до км 8 се осъществява двупосочно в едно платно посока Варна – Бургас поради ремонтни дейности.

Преминаването се осъществява при пълно затваряне на платното посока Бургас – Варна и се пренасочва в платно посока Бургас. Пътните настилки във Варна и областта са предимно сухи на места мокри, заснежени, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. На места по пътното платно е възможно да има образували се локви. Трафикът по главните пътни артерии от и за Варна се извършва нормално.