Снимка: Булфото

Десет двойки ще се венчаят във Варна на Празника на влюбените - 14 февруари. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Албена Ралчева, организатор на венчавки. Тя допълни, че от началото на 2019 година са се провели много повече сватбени ритуали в сравнение с миналата 2018 година.

Стана ясно, че по повод утрешния празничен ден церемониите ще бъдат по-тържествени с музикален фон.

„През седмицата най-предпочитани са по-кратките сватбени ритуали. През уикенда влюбените могат да избират между битов ритуал, който е по-пищен, по шумен и увличащ със фолклорни песни и танци и класически ритуал, с изпълнение на живо на трио, звучи Менделсон  и по-съвременни мелодии  като фон на цялото събитие“, каза Албена Ралчева.

Тя допълни, че има възможност и влюбените да се венчаят под украсена арка с изнесен ритуал в двора на Ритуална зала-Варна. Този сватбен ритуал  позволява присъствието на неограничен брой гости. „Бум на сватбите се очаква на 19.09.2019г..Този ден е предпочитам заради повтаряемостта на числата“, допълни Албена Ралчева. Стана ясно, че друга дата, на която се очаква да се венчаят много влюбени е 08.08.2019г. „Вече има записани двойки за сватбени ритуали за тези дати през 2019г., но има и влюбени, които искат непланирана сватба“, каза още Албена Ралчева.

Тя допълни,че в Ритуална зала- Варна идват двойки, който желаят да се омъжат на момента, но за съжаление няма как да стане. „Когато си приготвят необходимите задължителни документи, при първа възможност ще бъдат оженени“, поясни организаторът на венчавки. Тя посочи, че всяка  една двойка е уникална, но по-запомнящи се са тези със смесен произход. „Все по-често организираме смесени бракове с представители на различни държави. Интересните двойки тепърва предстоят със старта на сватбен сезон 2019г.“, каза още Албена Ралчева.