Инициативен комитет "Аспарухово", организира публична дискусия за бъдещето на парка в квартала, научи Moreto.net.

Срещата е насрочена за 16 февруари (събота) от 11 ч. в читалище "Просвета" в кв. Аспарухово. Там гражданите ще обсъдят Подробния устройствен план (ПУП) и Плана за регулация и застрояване (ПРЗ) на "Аспарухов парк", който предстои да бъде гласуван по-късно през тази година от Общинския съвет в морската столица.

ПУП-а за парка щеше да бъде гласуван още в края на миналия месец, но по молба на главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, гласуването беше отложено. Мотивът затова беше, че той и неговите колеги все още не са готови с резултатите от изследвания, за които настояха геодезисти и граждани.

Проектът за парка предвижда обособяване на зелени площи, детски площадки, спортни игрища, атракционни обекти, информационен център, заведение за хранене, открита сцена за културни мероприятия, както и общинския детски център, насочен към морското дело. Варненци обаче стоят твърдо против застрояването на парка. Според тях предвидените паркоместа покрай плажа ще затруднят предвижването на пешеходците, каквато е ситуацията с Алея първа.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html