Парите за инвалиди изтичат, не стигат до реалните хора с увреждания, а стимулират части от населението да не работи. Това заяви зам. главният прокурор Иван Гешев на пресконференция, съобщи Черно море.

В определени части от страната няма смисъл да се работи, ако имаш ТЕЛК. Дори НОИ не разполага с актуална информация за ставащото в страната в отношение на медицинската експертиза. Хващаме проблема след извършено престъпление, но можем да подадем констатираното към органите на властта. С комплексни действия можем да разрешим проблема и отпусканите милиарди не са целево излазходвани. На места това е бизнес, съществува нещо като предприятие, престъпно сдружение, фирма, сами си търсят клиентите, добави Гешев и разкри, че във Варна не е имало желание да се работи с роми, а рушватът е бил между 1500 и 2500 лв.

За 2 г. в този сегмент на ТЕЛК има достатъчно проверки. В случая от Ловеч са направени разкрития. В Търговище има и присъда на лекар от ТЕЛК. В Силистра и Плевен работата продължава интензивно, съобщиха още на пресконференцията.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html