digital.bg

Google има много приложения, като обикновено свързваме името на компанията с Gmail, Search, YouTube и т.н. Интернет гигантът обаче има и доста други приложения и често пуска нови и нови раззработки. MakeUseOf показват пет сравнително нови приложения на Google, които са доста полезни и интересни.

 

Google Live Transcribe

Практично приложение, което може да помогне на хората с увреден слух. То автоматично превръща говора на човек в текст. При това може да се справя доста брзо и да се използва в разговор. Приложението дава и индикатор на дисплея, ако е твърде шумно, за да може човекът да знае да говори по-силно. Приложението иска връзка с интернет, защото използва Google Cloud Speech, като компанията казва, че не записва разговорите.

 

 

Squoosh

Семпло уеб приложение, което позволява бързо и лесно да редактираме изображения. Основната му фиционалност е да компресира изображенията, но позволява и преозрамеряване, промяна на формата, дребни редакции. Има и възможност за автоматично оптимизиране на снимките спроред избора на алгоритъма. То показва и в реално време как ще се промени снимката след редакциите, както и колко голям ще е крайният файл.

 

 

Password Checkup by Google

Практична добавка за браузъра Chrome, която позволява на потребителя да провери дали не е жертва на хакерски атаки. Тя използва създадена от Google база данни с познати хакнати пароли. Добавката автоматично проверява паролите, които потребителят въвежда и ще го предупреди, ако открие съвпадение. Компанията казва, че добавката не пази паролите, не следи потребителите и единствено сравнява за съвпадения и уведомява потребителя.

 

 

Shadow Art

Правенето на силуети на различни фигури и животни на фона на светлина е древно любимо занимание на мнозина. Това уеб приложение на Google го надгражда с дигитален привкус. Потребителят може да използва приложението, за да научава как да прави нови и различни сиулети на животни и зодиакални знаци. Освен това обаче, приложението използва сенките, които записва с уеб камерата, за да прави дигитални картинки и рисунки. Има и елемент на игра, като човке има 20 секунди, за да направи силуета.

 

 

Text.App

Много семпла, но практична добавка за Chrome и Chrome OS. Тя добавя обикновен текстов редактор към браузъра и операционната система. Такива липсват в тя, а са полезни за водене на бележки и писане на кратки текстове. Добавката ще работи в отделен таб, поддържа работа с няколко документа едновременно и може да ги съхранява и отваря в Google Drive.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html