снимка Тони Вълчев 

В петък следобед пред сградата на Съдебната палата се събраха петдесет адвокати от Адвокатска колегия-Варна, за да заявят становището си относно законите, които все повече накърняват основни права на техните доверители, както и на самите адвокати, алармираха юристи в сигнал до “Нова Варна”. 

В петък следобед около 50 варненски адвокати с протестни надписи се събраха пред сградата на Съдебната палата на символичен протест. За събитието информира “Нова Варна” адвокат Тони Вълчев.

По думите му варненските юристи искат да застъпят пред обществото нуждата от преосмисляне на законодателните прегради пред свободата на адвокатите и техните доверители, пред признатите от съвременната правна мисъл, правни принципи и пред нуждата да бъде защитавано от случайни или преднамерени посегателства, достойнството на отделните членове на обществото, предмет на което достойнство е и самата всекидневна, адвокатска дейност. Подобен протест с искане на оставката на Висшия адвокатски съвет се организира в столицата последните дни.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html