С вход свободен от 9.30 до 17.30 ч. и пътешествие във времето Военноморският музей ще отбележи 3 март. В специално подготвено за националния празник фотоколажно ателие посетителите ще бъдат провокирани да застанат до емблематични личности от българската морска история, свързани с морето,  да „седнат“ на палубата на кораби от близкото и далечното минало или да плават в различни географски ширини.

Гостите на музея ще могат да се „снимат“ с цар Борис III, с възпитаника на Морското училище във Варна – поета Никола Вапцаров, с морския капитан Васил Филев, служил на кораби от Българското търговско параходно дружество до 1940 г., както и  с офицери от Щаба на флота.  Дигиталната среда ще позволи на желаещите да се качат на палубата на кораба „Дръзки“, заедно с екипажа, участвал в атаката на турския крайцер „Хамидие“, да усетят радостта от улова на риболовния кораб „Албатрос“ през 1965 г. или да преживеят бурята на кораба „Миджур“ в Норвежко море.
Любопитните фотографии, в чието време посетителие ще се пренесат, са от фонда на Военноморския музей, а за автентичното усещане на посетителите в техните срещи с миналото ще допринесе екипът на Център за неформално образование и културна дейност „Алос“. Фотоателието „Сподели историята“ ще работи от 11.00 до 15.00 ч., а принтираните снимки ще може да бъдат взети за спомен.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html