Снимка: Тони Тончев, BGbasket

Ивана Николова от Славия е най-добрата млада баскетболистка на България. Тя бе наградена на баскетболната вечер, която се провежда в момента в хотел „Рамада“ в София. Николова е родена през 2001 година, а към момента в 18 мача за отбора си има средно по 18.5 точки и 6.0 борби, съобщи BGbasket.


За най-добър млад баскетболист пък бе избран Цветомир Чернокожев от Академик София. Роденият през 2000 година състезател има средно по 15.3 точки и 7.1 борби до момента през сезона в НБЛ.

И двамата бяха част от националните отбори на България за 18-годишни - съответно девойки и юноши.

Най-прогресиращ играч пък стана Мартин Йорданов от Черно море Тича. 17-годишното крило има средно по 9.4 точки и 4.3 борби в НБЛ до момента през сезона.

Божидар Аврамов от Левски Лукойл бе избран за баскетболист на годината. Той получи наградата си на баскетболната вечер в хотел „Рамада“.

Варненският гард триумфира с отбора си в Балканската лига и българския шампионат през миналата година и игра финал за Купа България.

При получаването на наградата Аврамов каза: „Благодаря на всички, има и други, които заслужават наградата. Това е една награда за последните няколко години напред. Надявам се да ме държи, за да прославяме България занапред.“

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html