МФК ЦСКА се приближава все повече до третата си поредна титла в МФЛ-Варна. В двубой от 19-ия кръг на Първа лига "червените" биха с 6:2 третия в подреждането Дубала, а в същото време основният им конкурент Любимец-13 загуби с 1:2 от Макао и така разликата между двата тима в челото на класирането вече е четири точки.


Хеттрик за успеха на възпитаниците на Стелиян Стоянов реализира Илиян Иванов, който даде и две асистенции за попаденията на Костадин Иванов и капитана Юлиан Димитров. Шестият гол за своите реализира Свилен Керемидчиев. Ивайло Станчев пък отбеляза два пъти за Дубала при резултат 0:2 и 1:4. Така той увеличи аванса си на върха при реализаторите в Първа лига, като има 19, или шест повече от втория Симеон Георгиев.
Любимец-13 отстъпи с 1:2 на представящия се много силно напоследък МФК Макао. "Магазинерите" дръпнаха с 2:0 още до осмата мин. след два гола на Димитър Ангелов. Димитър Монов върна едно попадение в 14-ата, с което оформи крайния резултат. Това бе пета поредна победа за тима, който е без поражение в последните си шест мача и вече е само на две точки от Топ 3 на класирането.
МФК Балерини е със сиящ брой точки - 34, след победа с 3:0 над СОД-DSC. Настоящите вицешампиони решиха изхода още през първото полувреме след два гола на Николай Илиев и един на Радослав Матеев.
Лудогорец Доброплодно и МФК Пекарни Чочо направиха 2:2 като повече за този резултат трябва да съжаляват "орлите". Те дръпнаха с 2:0 след точни удари на Николай Димитров и Петър Радев в 6-ата и 30-ата мин. Диян Атанасов се превърна в герой за "пекарите", след като първо намали резултата в 32-ата, а в последните секунди изравни.
МФК Волов записа служебна победа с 5:0 в този кръг над отказалия се тим на Godzila.

МФЛ-Варна, Първа лига - 19 кръг:
ФК Лудогорец Доброплодно - МФК Пекарни Чочо 2:2
ФК Любимец 13-Варна - МФК Макао 1:2
МФК Балерини - ФК СОД-DSC 3:0
МФК ЦСКА - МФК Дубала 6:2
МФК Godzila - МФК Волов 0:5

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html