С две благотворителни сесии в един пакет събират средства за лечението на Богомил Люцканов. Фотосесиите се предлагат от приятели на Боги, в удобно за работещи хора време и, най-важното, 100% от средствата от фотосесиите ще бъдат дарени по събитието Да помогнем на Богомил Люцканов, пише Moreto.net.

От средата на 2015 г. Богомил е диагностициран с Множествена склероза – Цереброспинална форма. Автоимунното възпалително заболяване на нервната система в повечето случаи води до пълно инвалидизиране и изключително тежък начин на живот. 

В процеса на заболяването на Богомил му е проведена плазмофереза и терапия с кортикостероиди, но за съжаление, терапията не е успешна. През последните 2 години състоянието на Боги се влошава значително – чувства се отпаднал и непълноценен, зрението му е нарушено, получава болезнени пристъпи и схващания на крайниците, а също така нарушения на вестибуларния апарат и слуха.

Надеждата за Богомил Люцканов идва след последния преглед в УМБАЛ "Света Марина" – гр. Варна, когато му е предложено животоспасяващо лечение – присаждане на стволови клетки.

Преди две седмици сумата за операцията е актуализирана – Богомил и близките му трябва да съберат 67 200 лв. с ДДС, които са просто непосилни за тези хора.

Очакваната дата за операцията е тази пролет, така че времето е много ограничено. Ако успее да събере нужните средства за лечение, лекарите му дават големи надежди, че ще спре прогреса на заболяването.

Неговите близки призовават за помощ и предоставят начини за дарение:

Дарителска сметка в лева:

BG64RZBB91551010058465

BIC:RZBBBGSF

Богомил Николов Люцканов

Pay Pal – airbog@abv.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html