"В настоящия етап на разследването на убийството нямаме събрани доказателства, които да уличават друго лице в извършването на каквото и да е друго престъпление. Срокът на разследването е двумесечен. Ако в рамките на установяване на истината бъдат събрани доказателства за виновност на друго лице, ще му бъдат повдигнати обвинения".


Това обяви току-що в ефира на "Нова телевизия" прокурор Радослав Лазаров, говорител на прокуратурата във Варна по повод убийството на 40-годишната Кремена, за което бе обявено вчера. Това означава, че майката на задържания за деянието Борислав не е подведена под отговорност. Припомняме, че според обявената от полицията версия, на 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си до смърт. След това се обадил на майка си да дойде да му помогне да си изнесе багажа. Прибрал си вещите – личен багаж, телевизор и др., и двамата напуснали дома, като оставили пребитата жена, без да ѝ окажат нужната помощ.  

"Констатирани са няколко случая, в които пострадалата е претърпяла насилие. Част от тях са стигнали до органите на правоохранителната система. Последвало е почти незабавно след това оттегляне от пострадалата с твърдение, че нещата са се подобрили между тях. Всичко е въпрос на конкретна преценка. Срокът за една проверка е 3 месеца. Няма инициирана процедура гражданско-правна по закона за борба с домашното насилие. Ограничение на контактите между пострадал и извършител би могло да бъде сторено едва след повдигане на обвинения. Нямало е ограничителна заповед. Проблемът с домашното насилие е много по-всеобхватен от неговото разрешаване с методите на наказателното право. Трябва обществото ни да възприеме, че домашното насилие не е проблем между съпрузи зад стените на тяхната къща, а проблем на обществото. Наказателното право регулира обществените отношения в техния най-краен стадий, когато е извършено престъплението. Превенцията е нещо много по-важно", каза Лазаров.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html