снимка: "Петел"

Енчо Енчев, адвокат на обвинения за убийството на жена си Борислав Николов, заяви пред Окръжния съд във Варна, че прокуратурата се опитва с делото срещу него да „рекламира“ промените в Наказателния кодекс, влезли в сила наскоро. Те касаят домашното насилие, а смъртта на Кремена Николова е настъпила след скандал, при който и е нанесена тежка мозъчна травма.

Защитникът на Борислав, който беше оставен за постоянно в ареста, заяви също, че прокуратурата бърза много да приключи делото. По тази причина вещо лице не е извършило преглед на обвинения, за да се установи има ли следи от скандала, който никой не оспорва, че се е състоял. Адвокат Енчев също така коментира, че е можело обвинителите „да почукат на вратата на една друга държавна институция“, за да изяснят характера на подаваните и впоследствие оттегляни от Кремена Николова жалби за домашно насилие. По-късно стана се изясни, че това е намек за психически проблеми на убитата, която по думите на адвоката е била хоспитализирана в психиатрично заведение през септември миналата година.

От думите на адвокат Енчев стана пред съда стана ясно също, че хазяите на Борислав и Кремена са били свидетели на техните скандали, които са били чести, включително и този със фатален изход. По негови думи обаче, тя се е качила на етажа, на който живеят след него, но не е поискала помощ, да бъде повикана линейка или полиция, за да регистрира това, че ѝ е нанесен побой.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html