Снимка: BGbasket

Само няколко седмици след като навърши 17, младият талант на Черно море Тича Мартин Йорданов получи една от първите големи награди в живота си. Крилото на варненци бе отличен за Най-прогресиращ млад баскетболист в НБЛ през сезона. И има защо: 12 мача, средно с по 20.0 минути на терена, 9.4 точки и 4.3 борби в тях. Болки в гърба спряха Мартин миналото лято за националния отбор U16, но сега той и всички треньори се надяват да бъде здрав и на линия за предстоящите мачове. И разбира се, за дълга кариера пред таланта, пише BGbasket.


"Не очаквах да спечеля такава награда, но съм много радостен, че е за мен. Ще продължавам да се трудя много, няма да се възгордея от нея. Не съм станал още много велик, ще продължавам да се боря за мечтите си. Пропуснах два мача и сега нямам търпение да се върна и да играя, да се развивам," обеща Мартин. "Надявам се всичко с контузиите да е зад гърба ми. Дано всичко да е наред и да не се появява повече."
Йорданов, както и съотборниците му, не крият пристрастията си към своя треньор в Черно море - Галин Стоянов-Патрика: "Той наистина е много добър треньор. Правим комбинации, защита, тренираме много добре. Много съм доволен."
В зависимост от училището и смените, Мартин прекарва между два часа и половина и четири в залата: "Целият ми ден минава в залата, преди и след училище, винаги съм в залата.
На финала Йорданов обеща и да поддържа доброто име на варненската школа, както го прави Баскетболист №1 на годината Божидар Аврамов: "Той е много добър, харесвам как играе и всички казват, че варненската школа е най-добрата, и аз трябва да поддържам това реноме."

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html