Ученикът в Спортно училище „Георги Бенковски” Стефчо Христов се стяга да покори световния връх в дебюта си на шампионат на планетата по вдигане на тежести.

16-годишният състезател на „Титан” лети за Лас Вегас на 9 март, а 5 дни по-късно ще вдига в категория до 102 кг на световното първенство за кадети до 17 години.

„Стефчо е добре подготвен и с най-високи заявки. Очакванията ни са не само за медал, но и за титла. Дай боже, да е здрав до състезанието. Останалото зависи от него и аз зная, че може да постигне много.”, заяви за „Петел” бащата на Стефчо – Димитър Димитров, който е бивш щангист.

До този момент Стефчо Христов има четвърто и пето място и сребърен медал в изхвърлянето от европейски първенства за кадети до 15 години.

Той е брат на 17-годишния Христо Христов, който е световен и трикратен европейски шампион за кадети, и втори на Младежка олимпиада, а от тази пролет ще вдига и при мъжете.

Личен треньор на двамата е Живко Николов.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html