Снимка: Pixabay

През изминаващата седмица, инспектори от Регионалната здравна инспекция във Варна са издали един акт за съхранение и продажба на лекарствени продукти в магазин за хранителни и нехранителни стоки. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от РЗИ.

Нарушенията са констатирани при съвместна проверка с Икономическа полиция. През периода е издаден още един акт за установено административно нарушение в аптека на територията на Варненско. Проверката е осъществена по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Издадени са също и две хигиенни заключения за търговия на дребно с лекарствени продукти в аптека.

През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ във Варна са постъпили 1 жалба и 1 сигнал, по които е започната процедура по проверка и отговор. Обработени са 3 сигнала. Един сигнал е неоснователен, а два са основателни.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 4 инспекции, от тях 1 – в лечебно заведение за извънболнична помощ, 2 – на аптеки и 1 – на лекар по Наредба 5 от 2011 година.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html