Отборът на Спартак води на Ботев с 6:0 през второто полувреме на мача от XVII кръг в Трета лига - Североизточна група в Нови Пазар. Гостите са подкрепяни мощно от над 50 свои привърженици.

Варненци установиха пълен превес и в 19-ата минута откриха резултата. След корнер домакините не успяха да изчистят топката и капитанът Боян Илиев я насочи отблизо с техничен удар в мрежата - 0:1.

Спартакли продължиха да играят по-добре и действията се развиват изцяло в половината на новопазарци или наказателното им поле. Валентин Веселинов имаше възможност да удвои, но след страхотния му шут кълбото се отби от страничната греда. Логичното обаче се случи в 39-ата минута, когато Румен Николов се възползва от прекрасен пас и от малкия пеналт направи безпомощен вратаря след удар с десния крак - 0:2.

В 44-та минута отново Румен Николов бе точен и направи преднината на Спартак класическа - 3:0.

Секунди по-късно фенове на Нови Пазар тръгнаха към агитката на варненци и потърсиха провокация, но страстите бяха туширани в зародиш.

В 48-ата минута се разписа и Беадир Беадиров - 4:0 за Спартак. Превъзходството на спартаклии е смазващо и единствената въпросителна до края е колко гола още ще вкарат.

В 69-ата минута Валентин Веселинов нахлу в пеналта, излъга двама и вкара майсторски - 5:0. В 76-ата минута мрежата опъна и резервата Илиян Неделчев-Хлебарката. Нападателят реализира с нисък диагонален удар - 6:0. 

Съставът на Спартак: Иван Иванов, Александър Йовчев, Севдалин Стайков, Боян Илиев, Стефан Иванов, Тодор Маринчев, Васко Боев, Валентин Веселинов, Беадир Беадиров (68 - Иво Михайлов), Юлиан Загоров (58 - Ивайло Русев), Румен Николов (48 - Илиян Неделчев)

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html