Столичните Локомотив НН и ЦСКА допълниха Топ 4 в държавното първенство по водна топка за мъже след изиграването на последните мачове във втората квалификация на зона „Запад” на столичния басейн „Диана“, съобщава BGswim.

Така общо деветте отбора, които стартираха в шампионата, оформиха класирането преди битките за медалите, след като се срещнаха по веднъж всеки срещу всеки общо в четири турнира, играни в Бургас и столицата.


Във финалната четворка влезе карето, което оформи челото на подреждането: 

1. Локомотив НН 18 точки
2. КПС Варна 18
3. Аква Спорт 18
4. ЦСКА 15

Класирането на първите три тима, които имат равни точки, е по головата разлика на разменените победи помежду им, която е най-добра за столичани. 

В София на басейн „Диана” ватерполистите на ЦСКА оцеляха, като минаха през три задължителни победи в трите си двубоя.

Това бе единственият вариант за тях да стигнат до сблъсъците за медалите.

Първо „червените” взеха убедителен успех срещу Левски с 15:4, после заслужено стигнаха до 10:6 срещу шампиона от последните 2 години Локомотив НН с 10:6 и накрая в своеобразния финал за последното вакантно място във финалната четворка триумфираха и срещу Славия с 13:11. 

В този мач на „белите” бе достатъчен и равен мач, за да влязат в Топ 4.


Локомотив НН си осигури мястото в Топ 4 още след първия си мач – 8:4 срещу Славия. Последва 6:10 срещу ЦСКА в драматичен и напрегнат сблъсък и безпроблемно 19:5 срещу Левски.

Така в полуфиналите ще играят Локомотив НН – ЦСКА и КПС Варна – Аква Спорт. 

Мачовете за медалите са на 20 и 21 април в басейн „Парк Арена ОЗК” в Бургас. 

Преди това модерният комплекс ще приеме и двубоите от турнира за Купата на България от 14 до 17 март.

Финалът за титлата ще е на 21 април от 17:00 часа, а за купата – на 17 март, също от 17 ч. И двете срещи са предвидени за пряко предаване от Бургас по БНТ3. 

Директният ефир ще е първи за родната водна топка след 32 годишно прекъсване, когато за последно БНТ излъчи европейската квалификация България – Холандия 11:7 от открития басейн „Диана” в София, играна пред 3000 души.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html