Христо Христов имал ограничителна заповед да не припарва до трите си деца, имал и две присъди за нарушаването й, семейството било в дълъг и мъчителен развод 14-годишното момиче, което бе пребито от баща си във Варна е пребито заради съмнение че е взело сума пари от къщата. Скандалът започнал с обвинение към момичето, което в момента е с много травми във варненска болница. Тези подробности разкрива внесеното искане на районната прокуратура за задържане под стража на домашния насилник. Христо Христов е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му – при майка си. Семейството е било в дълъг и мъчителен развод, който се е точил три години, каза за “Нова Варна” директорът на Агенцията за закрила на детето във Варна, Анна Конукова. 


По думите ю в конкретния казус възможните спешни мерки, които могат да се вземат са  настаняване на детето в кризисен център, консултации за семейството и други. Днес следобед по казуса ще заседава  т.нар. спешен координационен механизъм – полицията, прокуратурата, училището и Закрила на детето трябва да предложат мерки за защита на момичето. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 година. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него. Ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга и в предишни години. Христо  е осъждан два пъти – за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед, на пробация. Днес в 11,55 часа Варненският районен съд ще разгледа искането на прокуратурата.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html