МФК ЦСКА уверено върви към трета поредна титла в МФЛ-Варна. В двубой от 20-ия кръг на Първа лига "червените" биха убедително със 7:0 МФК Волов, а в същото време основният им преследвач Любимец-13 записа изненадваща загуба с 0:6 от МФК Пекарни Чочо. Така разликата между двата тима вече е 7 точки.


"Армейците" поведоха с 2:0 още на полувремето, а през втората част се забавляваха, стигайки до нови пет попадения. Трима футболисти на тима се разписаха по два пъти - Пламен Иванов, капитанът Юлиан Димитров и Стоян Андонов, а името си на таблото записа и Свилен Керемедчиев. Шампионите можеха да бият и с двуцифрен резултат, но удариха три греди. 
Любимец-13 записа четвъртата си загуба в последните си пет мача. Играчите на Пекарни Чочо поведоха в резултата чрез Кольо Илиев във 2-ата мин., а Деян Давидов направи 2:0 в 14-ата. След почивката Илиев оформи хеттрика си с попадения в 28-ата и 39-ата мин., Давидов добави още един гол към сметката си в 29-ата, а веднъж точен бе и Стефан Бончев (35`).
От поражението на "любимците" се възползва МФК Дубала, който се приближи само на 1 точка от второто място. Ивайло Станчев и компания записаха героичен обрат над СОД-DSC. На полувремето "охранителите" водеха с 2:0 след точни удари на Илия Блажев и Момчил Димитров. През втората част обаче Евгени Георгиев намали в 26-ата мин., а Станчев показа защо е лидер на съотборниците си и с два гола в 31-ата и 36-ата мин. донесе победата с 3:2. 
МФК Балерини взе трудни три точки след успех над ФК Лудогорец Доброплодно с 3:2. Сребърните медалисти от миналия сезон поведоха с "гол от съблекалнята" на Николай Илиев, но "орлите" изравниха в 5-ата мин. Радослав Матеев (21`) и Симеон Георгиев (26`) покачиха на 3:1, а силите на Лудогорец стигнаха само за още един гол, дело на Николай Димитров в 35-ата.
МФК Макао записа служебна победа с 5:0 над отказалия се тим на Godzila в този кръг и заедно с Балерини са само на две точки разлика от Топ 3 на класирането в Първа лига.

МФЛ-Варна, Първа лига - 20 кръг:
МФК Волов - МФК ЦСКА 0:7
МФК Пекарни Чочо - ФК Любимец 13-Варна 6:0
МФК Балерини - ФК Лудогорец Доброплодно 3:2
ФК СОД-DSC - МФК Дубала 2:3

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html