Снимка: Булфото

На 10 март около 11:40 часа е съобщено за пожар на терасата на апартамент, намиращ се в ж.к. Вл. Варненчик във Варна. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – незагасена цигара. Унищожено е домашно имущество и са опушени 30 кв. м стени. При инцидента е пострадала жена на 45 години, която е вдишала дим. Няма опасност за живота й.


В същия ден около 10:45 часа е постъпил сигнал за пожар, възникнал в суха трева и дървена ограда на двор в ж.к. Виница. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са дървена ограда и декоративни разстения.

Около 16:25 часа е горял кабелен тунел, намиращ се на ул. Девня във Варна. Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са електрически кабели.  

Ден по-рано - около 12:45 часа, е постъпил сигнал за пожар в суха трева и дървена барака в с. Константиново. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са бараката и домашно имущество, няма пострадали.

На 8 март около 15:10 часа е пламнало електрическо табло на ул. Цар Асен във Варна. Причината за инцидента е късо съединение, а таблото е унищожено.

29 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в клони и в борови иглички, в отпадъции в сметище, в стърнише, в изоставен строеж и в комини.

Регистрираните случаи на оказана техническа помощ са девет. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html