Снимка: Радио "Фокус" - Варна

Вече е започнало активното търсене на кадри в сферата на туризма за предстоящия летен сезон във Варна. Към този момент в бюрата по труда има обявени десетки свободни позиции за бармани, сервитьори, готвачи и камериери.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Дирекция „Бюро по труда“ в града. Сред обявените свободни позиции тази седмица има и десет за сарафи. Изискването към кандидатите е да имат дипломи за завършено средно образование. Набират се също рецепционисти с немски, английски и руски езици. Търсене има и за готвачи. В основната си част обявите са за кадри със средно образование. За някои от местата е посочено, че кандидатите трябва да владеят или руски, или английски, или немски език. Най-многобройни са свободните места за бармани, камериери и сервитьори.

Средните заплати варират между 680 и 880 лева. От 850 до над 1050 лева са предлаганите средни трудови месечни възнаграждения за готвачи. Позициите са за работа на двусменен режим от по осем часа. Бъдещите служители в кухните на хотели и ресторанти трябва да следят за спазване на технологичните режими на първична обработка на продуктите, да извършват хигиенизиране на помещенията, хладилните и складови помещения, на машините, съоръженията и посудата.

В списъка с обяви тази седмица има и такива за управители на хотели, а предлаганото възнаграждение за някои от тях е над 1200 лева. Чрез бюрата по труда се търсят още пазачи, охранители и общи работници.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html