Снимка: BGvolleyball.com

Отборът на Марица (Пловдив) разгроми гостуващия Перун (Варна) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:10) след едва 47 минути игра в първия мач от 1/4-финалната серия между двата тима в НВЛ-жени.

Така шампионките поведоха в плейофа с 1-0 победи и са само на един успех от класиране за полуфиналите. Той може да дойде още утре (14 март), когато отново в зала "Колодрума" от 18,00 часа ще проведе втората среща от серията, в която формално домакин ще е съставът от Варна, пише BGvolleyball.com.

Треньорът Иван Петков даде почивка на много от основните си състезателки. Въпреки това, в първия гейм не се получи интрига и домакините в лежерно темпо наложиха надмощие. Александра Миланова оглави нападението и поведе отбора към крайното 25:15, оформено с атака през центъра на Виктория Григорова. Във втората част се развихри Мирослава Паскова в атака и на сервис и отбеляза седем точки за разгромното 25:10. Отново Григорова зарадва феновете с последната точка в гейма, този път от блокада. Гостенките не намериха начин да се противопоставят успешно на пловдивчанки и през третата част. "Жълто-сините" отново дръпнаха далеч напред в резултата, а Добрина Христоскова затвори мача с красив ас за 25:10.

Мирослава Паскова стана най-полезна за Марица с 13 точки за победата. Александра Миланова добави 11, а Добрина Христоскова завърши с 10 точки за успеха. Разпределитеката Мирела Шахпазова впечатли с пет аса.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html