Черно море Тича стигна до третата си и най-убедителна победа през сезона в НБЛ, както и първа като гост - 95:74 - срещу Академик София в Правец.


Успехът върна интригата за последното 8-о място в плейофите, като Академик вече е само на една победа повече.

Контузиите на Николай Николов, Цветомир Чернокожев и Лъчезар Димитров се оказаха твърде сериозна пречка за играта на Академик и нищо в нея не спореше.

Черно море не можеше да разчита на контузения Мартин Коцев, както и на Мартин Стефанов, но в игра след три месеца отсъствие в НБЛ се завърна Кристиян Кръстев. В доста моменти на терена за варненци бяха и доста по-опитни играчи от тези на домакините, които също наклониха много везните.

Черно море изигра обещаваща първа четвърт, в която се радваше на страхотни проценти на успеваемост и вкара в почти всички свои атаки. След 10 минути варненци вече водеха с 32:19 и поддържаха аванса си и във втората четвърт.

Академик остана без кош от игра три минути и позволи на противника да дръпне със 17 малко преди почивката. Краят на полувремето дойде при 61:47 в полза на Черно море след силна тройка на Георги Боянов.

Основната движеща сила на варненци през това начално полувреме пък бе Цветомир Куртев, който наниза 23 точки от всякакви позиции. Той и Пламен Алексиев нямаха пропуск в атаките си и общо бяха 13/13 от игра, а Куртев бе и 6/6 от наказателната линия.

На старта на второто полувреме разликата мина и 20 точки и по нищо не се виждаше как Академик може да промени ситуацията в своя полза. През по-голяма част от времето след почивката Черно море водеше уверено с 24-25 точки, без да бъде застрашен сериозно. С оглед на събитията, Георги Давидов даде шанс на най-малките за изява и седем минути преди края се появи Дамян Минков. Горе-долу по същото време разликата стана и 30 точки и финалните 5 минути се доиграваха, като за Черно море мачът приключи изцяло отборът юноши старша възраст.

Цветомир Куртев завърши с 27 точки и перфектна стрелба от игра (10/10), Георги Боянов добави 24, а Пламен Алексиев завърши 16 точки и 7 асистенции, а отлично се включи и юношата на варненци Цветан Савов с 13 точки.

Андрей Иванов бе единственият играч на Академик, който имаше някакво по-сериозно влияние в мача, с 19 точки и 14 борби. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html