Отборът на КПС (Варна) спечели Купата на България по водна топка за мъже, след като на финала разгроми Черноморец (Бургас) със 7:1 (1:0, 2:0, 3:0, 1:1). Това е първо участие за КПС (Варна) във финал за националната купа и той се оказа повече от убедителен за младия треньор Найден Найденов.

Бургазлии стигнаха убедително до битката за трофея като доминираха във всичките си мачове, но в заключителния мач просто не им се получи играта, съобщава БНТ. Те удариха греда във втората четвърт, когато можеха да намалят на 1:3, а след това вратарят на КПС (Варна) Станислав Райков направи чудесни спасявания, някои от които от непосредствена близост.

През миналата година Черноморец (Бургас) също игра на финал и отново загуби. Третото място тази година е за Черно море (Варна), които в малкия финал се наложиха със 7:6 над Локомотив (София).

Турнирът събра 10 отбора, които бяха разделени в две групи по пет тима. Четири отбора бяха от Варна, а по три във финалния турнир имаха София и Бургас.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html