Въпрос с повишена трудност поставят пред варненци от ораганизацията БиС - Благотворителност и Спорт. Той е следният: Кое от изброените е излишното?

А. Пясък
Б. Море
В. Хора
Г. Плажна алея
Д. Морска градина
Е. Фасове

Верен отговор ще можете да дадете по време на предстоящата ни акция за почистване на плажовете от остатъците на небрежните пушачи. На тези от вас, които се колебаят за отговор "В", напомняме, че законите на държавицата ни леко ни възпрепятстват от принудителни санитарни въздействия върху човешки същества. Та, за да не бъдем разбрани погрешно, излишната опция определено са фасовете.

Ето какво уточняват организаторите на почистването:

Освен, че е леко неприятно по хавлията ви да полепват разни неща, които непознати хорица са въртяли в устите си и са облизвали щателно (по-гнусливите вероятно вече спряха да четат), да не забравяме, че материалите, от които са изработени филтрите са бионеразградими и най-вероятно ще си останат в същия вид дълго след като вие сте нахранили червеите. Това също така означава, че има сравнително голяма вероятност детето ви да изрови и захапе фас, който дядо ви е плювнал преди 40 години на Втора буна - ето това се нарича "приемственост между поколенията"!

Окей, наясно сме, че навиците на хората трудно се променят и не това е целта на сегашното мероприятие - да отучваме пушачите да си пафкат, но пък нищо не ни пречи да се съберем един път годишно и да направим градската плажна ивица по-привлекателна за местни и туристи (една забрана от страна на кметството на горнищата на бански би свършила още по-добра работа, ама да не бъдем максималисти).

*
Та, кога ще е мероприятието? 9:00 на 6 април, Южен плаж!
*
Какво ще правим? И това е ясно, ще поставим боклуците на мястото им! (регулярно ще пускаме допълнително необходимата Ви информация)
*
Как ще го направим? Ами, ще поставим боклуците на мястото, сеш' се? Взимаме фасовете и ги местим в кошчетата за боклук.
*
Какво ще спечелим? Чиста плажна ивица, удовлетворение от от направеното добро дело и... една от над вече 500 награди (които растат постоянно), които нашите спонсори, партньори и приятели са приготвили за Вас.
*
Кой ще дойде? Всеки, на който му пука за чистотата на нашия град! Ако доведете и детето си, празникът ще е пълен - Вие ще се погрижете да го възпитате в отговорност към околната среда, а ние ще му направим малък подарък.
*
Защо да участвам? Защото искаш чиста околна среда; защото смяташ, че промяната в хората трябва да започне с промяна в теб самия; защото ти е писнало всички да казват как "трябва да се направи", но никой да не "прави" нищо; защото мислим за бъдещите генерации и примерът, който ще им дадем; защото сме БиС и сме готини; защото знаеш, че ще е весело; защото искаш да спечелиш наградата от верига секс-шопове... Добре де, няма да издаваме тайни все още.

Ще завършим лекото си встъпление с един известен цитат:

"Любимото ми лятно занимание е да стана на обяд, да отида на плажа и да се заровя в пясъка с фасовете" е казал... никой, така че ФАС OFF!

Акцията ще се проведе успоредно и в София, Плевен, Стара Загора, Търговище, Силистра, Аксаково, Добрич, Аспарухово и Приселци. Нашата цел е да направим акцията ежегодна и повсеместна! Всеки желаещ да се присъедини ще бъде приветстван!

Следете събитието за актуална информация и важни подробности около самата акция! Искрени благодарности на всички, които застанаха рамо до рамо с нас - гледаме в обща посока, вперили поглед напред! Нека направим света по-добро място!

Посетете страницата на събитието във Фейсбук!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html