Снимка: Live.Varna.bg

Решението за закупуване на изтребител F-16 ще вземе България, но ние сме оптимисти. Това каза във Варна американският посланик Ерик Рубин, съобщи Moreto.net.

“Таим огромна надежда в това отношение. Причината този самолет все още да не е произведен е, че е съвсем нов модел и в момента се създава поточната линия.”, каза Рубин.

Американският посланик припомни, че военното сътрудничество между САЩ и България датира още от 90-те години на миналия век.

„Смело мога да кажа, че в това нестабилно и трудно време ние сме още по-близки партньори с България, както и с някои други страни, които са членки на НАТО.“, посочи Рубин.

Посланикът присъства на откриването на реновирани детски площадки в ДГ „Бриз“ във Варна. Новата придобивка на забавачницата е резултат от съвместен проект на Община Варна и посолството на САЩ, който се финансира по програмата за хуманитарна помощ към отдела за военно сътрудничество.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html