В центъра на Варна, до ФКЦ и входа на Морската градина, се появи указателна табела, от която гръдът отдавна има нужда. Това е карта, която показва къде можеш да стигнеш, ако се разхождаш пеша, при това с означение на маршрутите в минути.

Подобни указателни табели за улеснение на туристите има във всички европейски градове. И затова трябва да поздравим авторите на идеята да се постави такава и във Варна. Но... Както се казва, „дяволът е в детайлите“.

Като се загледаш отблизо в табелата, виждаш много интересни подробности. Авторът на картата например е прекръстил Крайбрежната алея (насеща официално името „Кап. Георги Георгиев“) в Крайбрежен път.

Това всъщност е справедливо, защото и без друго там от години по-скоро автомобилите са с предимство, отколкото пешеходците. Самите коли също са изобразени доста реалистично на картата. Те са паркирани малко хаотично – което отразява доста правдиво ситуацията през лятото, като някои от тях са нарисувани и на самия плаж (това също е точно).

На самата алея пък има странно човече, което не е ясно дали се забавлява или просто ругае колите...

Авторът на картата не е спестил и разочарованието си от състоянието на изоставената и рушаща се Младежка площадка, бившата дискотека „Спайдър“. На тази зона в Морската градина е поставено тъжно емотиконче.

Интересно е да се отбележи, че започналия ремонт за над 2 млн. лева в парка, който уж е много сериозен изглежда не предвижда никаква намеса на това изоставено място, което има крещяща нужда от ремонт и облагородяване. Явно възложителите от община Варна предпочитат да се направят, че не виждат проблема. Затова и тъжното личице няма скоро да стане весело.

Кой точно е автор на картата пред ФКЦ не е става ясно от самата табела. При всички случаи обаче тя вече предизвиква реакцията на варненци, които са доста ядосани и изненадани. Едновременно с това, не е много ясно какво точно впечатление за ще получат града гостите му, които не са запознати с „особеностите“ на варненския център.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html