Голяма акция „Да почистим заедно фасовете и боклуците от плажовете“ ще се проведе днес, събота от 9 часа във Варна. Това обявиха организаторите Валентин Димитров и Георги Иванов, предава moreto.net.

Те уточниха, че досега за участие в акцията са се записали над 700 души. Сборният пункт ще е на Южния плаж.

Ще чистим не само фасове, а и всички остатъци по плажа и прилежащите зони – пластмасови сламки, чашки и други.

Основната ни цел обаче е да покажем на децата, че не бива да се замърсява. И кампанията да не се провежда веднъж годишно, а всекидневно – пред блока, в който живеем, пред градинката, на спирката…, посочи Валентин Димитров.

Световната статистика показва, че две трети от произвежданите цигари не се хвърлят на обозначените за това места. Освен това техният филтър е бионеразградим и е в състояние да убие всякакъв живот в 1 литър вода. Проблемът със замърсяването засяга всички страни по света, затова подобни кампании са много полезни, каза Георги Иванов.

Организаторите, които се радват и на подкрепата на фирми, са подготвили над 500 награди за участниците в акцията. Те ще се раздават с томбола. Талончетата за нея ще се дават срещу пълна кутийка с фасове. Награди ще има за всички деца, участници в акцията, увериха организаторите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html