Бившият футболист на Спартак Иван Кирилов се включи със своята фирма в началото на строително-ремонтните дейности на стадион ”Спартак”. Само след около три месеца обаче той изненадващо се оттегли. За „Петел” Кирилов разкри кои са причините за решението му.

Ето какво каза Иван Кирилов:

„Приех да стана част от проекта за стадион „Спартак” в името на „Спартак”. В началото всички бяхме сплотени и по мои предложения променихме някои неща. Примерно, разполагахме със средства да направим 15 неща за 50 лева, а аз ги направих 50 неща за 50 лева. Направих промените с една единствена цел – стадионът да се строи качествено, да отговаря на всички критерии и изисквания на УЕФА и БФС, и да получи лиценз.

Ако не бяха тези промени, това нямаше да се случи. Например новата ВИП-трибуна трябваше да е без козирка, но аз настоявах да има такава. Отделно по мое настояване заложихме и кабели за елекрическо осветление, защото, когато „Спартак” се върне в Първа лига, едно от условията е стадионът задължително да има осветление.

Промените нарушиха финансовия баланс и това не се хареса на управителя на една варненска фирма, с която извършвахме съвместно строително-монтажни дейности. Дали заради неговото его, дали се подразни, че не правеше сам всичко, но той започна да саботира изпълнението на проекта, и по-точно, качественото изпълнение. Това доведе до закъснение на изпълнението на целия проект.

Искам да уточня, че клубът и Община Варна нямат никаква вина за случващото се. От Община Варна са коректни, оказват изключително съдействие още от първия ден и продължават да го правят.

Но аз не можех да се примиря с това, което става, и реших да се оттегля. Моите партньори обаче останаха и си вършат работата.

Макар и със закъснение, стадионът ще е бъде готов и Спартак ще има свой уютен дом.”

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html