Алкохолната проба на шофьора на автобус №7, който вчера катастрофира в къща във Варна, е отрицателна.


Това стана ясно от пряко включване в ефира на "Нова телевизия" преди минути. В него говори и шефът на общинското дружество "Градски транспорт" Злати Златев.

"С шофьора не съм говорил, но той се е обадил на прекия си началник и е казал, че е в шок и още не може да говори, вероятно от успокоителните, които са му дали в болницата. Кондукторката каза, че веднага след инцидента е отишла при него и той й е казал, че нещо му е причерняло. 45-годишен е водачът, сравнително нов е, със сравнително малко опит. Бил е водач на камиони главно, от 3-4 месеца е при нас. Бил е последният му курс за деня. Смяната му в 5,20 ч. започва и в 13,08 ч. е бил последният му курс от ЖП гара. Хората са се изплашили, но за късмет е имало и наши други служители наблизо, които са дошли да помагат", каза Златев.

"Автобусът го прибрахме на ход, теглейки го, кормилната система е в ред. Всички автобуси имат пътен контрол. Всяка сутрин минават през канал, където механик проверява и така се подписва на пътния лист. Възможно е по време на движение да стане някаква повреда, но първоначалните ни данни не са за такава", каза още Златев. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html