Отборът на Академик София-2 победи като гост състава на Икономическия университет във Варна с 83:69 и се класира за финала в А група при мъжете. Двубоят бе втори от полуфиналната серия и след успеха като домакин, сега Академик триумфира с 2:0 победи в серията, пише BGbasket.


Страхотен мач за Академик София-2 изигра Цветомир Чернокожев, който реализира 31 точки и овладя 14 борби. Александър Илиев добави 11 точки и 5 борби за гостите, които използваха само 7 играчи в мача. Николай Михайлов пък се отчете с 10 точки и 14 борби, като общо петима от тях отбелязаха 10 или повече точки.

Баскетболистите на Академик София-2 имаха преимущество в борбата (53:37), бяха по-ефективни в стрелбата от далеч (12 срещу 3 тройки) и се възползваха по-добре от грешките на съперника.

Академик стартира по-добре и поведе със 7 точки в средата на първата част, но тимът ИУ обърна резултата до 29:23 след 10 минути. Играта продължи да бъде много оспорвана, а след силни моменти на Цветомир Чернокожев и Андрей Иванов, Академик дръпна с 6 точки при 43:37, но на почивката водеше само с една -47:46.

През второто полувреме имаше доста интересни моменти, но и напрежението се покачи, като в средата на третата част при 53:52 за домакините Ивайло Тодоров получи техническо нарушение, а след това баскетболистът на ИУ бе и дисквалифициран. Състезателите на Академик София-2 взеха инициативата и последната четвърт стартира при 5 точки аванс за тях – 62:57. След две серии по 9 безответни точки гостите вдигнаха разликата до 16 и наложиха волята си.

За домакините от ИУ най-полезен бе Николай Георгиев с 23 точки и 17 борби, а с 13 точки и 5 асистенции завърши Цветомир Куртев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html