*снимата е илюстративна 

38-годишен мъж беше признат за виновен в извършването на грабеж на 25 март 2017 г. от многофамилна сграда в централната част на Варна. На тази дата чрез използване на неустановено техническо средство и разрушаване на преграда, той проникнал в необитаемо таванско помещение и отнел множество вещи с антикварна стойност - дърворезба, икона, сабя с метална ножница, стари фотоапарати, ръчни часовници, сребърни монети и др.

Подсъдимият напъхал всичко в голям текстилен сак, намерен в същото помещение, след което тръгнал да напуска къщата. На входната врата се сблъскал със собственичката на вещите, която разпознавайки сака си, опитала да го задържи и да извика за помощ. Тогава заварен на мястото на престъплението и за да запази владението си над откраднатите вещи, подсъдимият употребил сила спрямо пострадалата жена, като я блъснал и съборил на земята, след което побягнал със съка. Инкриминираното чуждо имущество е оценено на стойност около 10 000 лева.
38-годишният мъж беше осъден на 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок. 


По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 22-годишен младеж от Варна беше признат за виновен в това, че на 6 декември миналата година противозаконно отнел мобилен телефон със сим-карта, протектори и допълнителна 8 GB карта-памет.  Подсъдимият е извършил грабежа на улицата от преминаваща жена, чрез употреба на сила и издърпване. Отнетата чужда вещ е на стойност около 300 лева. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалата.
За извършения грабеж, Районният съд във Варна наложи на 22-год. младеж наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от три години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html