В сградата на Министерството на младежта и спорта в София се проведе отчетно-изборно събрание на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. След приемането на съдържателния и финансов отчет на управителния съвет делегатите пристъпиха към избор на Председател на конфедерацията и по искане на част от клубовете на ново се гласува и за всички членове на управителния съвет.


С мнозинство за Председател бе избран Галин Димов, който е дългогодишен член на конфедерацията.

Завършил е висшето си образование в Икономически университет - Варна. Непосредствено след това придобива следдипломна квалификация „треньор по кикбокс” към НСА „Васил Левски” гр. София, а към настоящия момент следва магистратура във ВСУ специалност „Мениджмънт на спорта”. Присъединява се към конфедерацията през 1999г. минавайки през всяко звено справяйки се адекватно във всякакви ситуации. Ръководителят на конфедерацията е с богат опит като дългогодишен състезател и бронзов медал от Световно първенство по муай тай.

Като треньор и председател на клуб е успял да излъчи до момента двама Световни шампиони по муай тай през 2012 и 2018 г.

След приключване на състезателната си кариера преминава курсове на обучение за спортен съдия и рефер към БККБМТ, W.M.F (Световната федерация по муай тай) и WAKO (най-голямата световна спортна асоциация по кикбокс).

Има солиден опит в съдийството както на аматьорски, така и на професионалния ринг.

През 2013г е бил и в екипа на контролюрите на БККБМТ. През 2019 г. Временно заема длъжността на главен секретар на конфедерацията до свикването на общо събрание, на което е издигната неговата кандидатура за председател.

За членове на УС бяха избрани :

Красимир Димов – Заслужил майстор на спорта и главен треньор по кикбокс и муай тай в спортен клуб „ТИМ“. Първият българин с Вицесветовна титла по муай тай на световната организация IFMA.

Образование – НСА „Васил Левски“ гр. София специалности треньор по кикбокс и педагог; Магистър по право ВСУ „Черноризец Храбър“ гр. Варна; В момента следва втора магистратура във ВСУ – Мениджмънт на спорта.

Владимир Вълев – по-известен като Питбула заслужил майстор на спорта, състезател по кикбокс и муай тай за аматьори и кикбоксьор професионалист. Многократен републикански, балкански, европейски и световен шампион. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кик бокс в стил К 1. Висше образование и следдипломна квалификация треньор по кикбокс към НСА, настоящ депутат от Народното събрание.

Станислав Бахчеванов – Председател и треньор на СК „Йорк”, бивш дългогодишен състезател с множество Републикански и международни титли на аматьорския и професионалния ринг. Треньор на едно от най-успелите български състезатели по кикбокс и муай тай. Образование- Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и в момента трета година ВСУ „Черноризец храбър“ гр. Варна – Мениджмънт на спорта.

Николай Атанасов – дългогодишен състезател по карате , кикбокс и муай тай и настоящ национален селекционер по муай тай Образование : БСУ гр. Бургас – Публична администрация; Медицински колеж гр. Бургас – рехабилитатор; Следдипломна квалификация треньор по кикбокс и треньор по карате към НСА „Васил Левски“ гр. София

Кирил Чакъров – Старши Треньор и Председател на СК „Патриот” гр. Дупница

Илиян Шопов – собственик на Дигеста консулт ЕООД занимаваща се с консултантска дейност, правни въпроси и юридическа помощ.

Георги Вачев – Председател и Треньор на СК Козлодуй от 7год . Отборът е редовен участник в Държавните и международни състезания. За 2015 и 2018г награден за треньор за област Враца. 2018г. Вгр. Козлодуй организира най-големия международен турнир стил лоу-кик, до момента . Започва 5 -та година от образованието си в НСА с треньорски профил кикбокс .

Бойко Янчев – Роден на 24.03.1973г Образование Висше – специалност : Психология Три Магистратури: Варненски Свободен Университет ⁃ Приложна Психология ⁃ Съдебно психологически експертизи ⁃ Съдебно Криминалистични експертизи След дипломна клалификация към Национална Спортна Академия ⁃ Треньор по кикбокс.

Ето какво заяви Галин Димов след събранието:

„На първо място искам да благодаря на всички спортни клубове, които ме подкрепиха в издигането на моята кандидатура и в последствие ме подкрепиха с гласа си на ОС. Благодаря и на тези, които се колебаха до последно, защото сега съм още по-мотивиран да докажа, че са направили правилния избор и в конфедерацията ще бъде въведен ред, всички мероприятия ще бъдат планирани и изпълнени. Веднага се заемам с допълването на спортния календар и представянето му за одобрение от всички членове на УС. Проверката на документацията и състоянието също са приоритет.

Официалната кореспонденция на всички нива е от изключително значение, както и всички предложения за турнири, които чакат одобрение.

Вярвам, че екипът от млади хора, с който ще работя също е мотивиран и заедно ще успеем в името на спорта!“

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html